AKTUALITY

Bezpečnostný projekt

Kde je vôľa, tam je cesta

31. mája 2024


Bezpečnosť detí je vždy na prvom mieste a preto sa naša škola už dlhšiu dobu zaoberá dopravnou situáciou v okolí školy. Začalo to už na Palisádach, no na Bárdošovej sme to dotiahli do takých detailov, že sa na nás prišli pozrieť aj médiá. 

V spolupráci s partnermi -  Nadáciou United Philantropy, Avis, Allianz a VW -  sme vytvorili  bezpečné zóny pred budovou a jej blízkym okolím tak, aby sa deti a ich rodičia cítili bezpečne počas rannej dopravnej špičky.
Medzi hlavné opatrenia patrí prítomnosť školských pracovníkov – školníkov, oblečených v reflexných uniformách, ktorí riadia dopravu na prechodoch pre chodcov. Tieto prechody sú zároveň nanovo nafarbené, a výrazne označené, čo zvyšuje ich viditeľnosť a znižuje riziko nehôd, ktoré často vznikajú v dôsledku opotrebovanosti povrchov. 
Jedným z kľúčových prvkov projektu je vytvorenie tzv. „kiss and go zóny“, kde starší školáci pomáhajú mladším deťom bezpečne vystúpiť z auta, čím sa znižuje dopravné zaťaženie v bezprostrednej blízkosti školy. Táto iniciatíva nielen zvyšuje bezpečnosť, ale aj podporuje komunitného ducha a vzájomnú pomoc medzi žiakmi.

Pozrite si reportáž z hlavných správ na TA3:


TA3


PHONE

02/2042 2810

E-MAIL

info@deutscheschule.sk

SOCIALS


© Copyright 2021. Deutsche Schule Bratislava
JOBIMPRESSUMSPONSORINGKONTAKT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram